Konzelmann's - Erythritol tafelzoetstof (1 kg)
Konzelmann's erythritol is een lekker koolhydraatarm alternatief voor suiker. Erythritol is een zoet stofje dat van nature voorkomt in peren en in meloenen. Terwijl andere zoetstoffen vaak een kunstmatige smaak hebben, smaakt erythritol als suiker en ziet het er vrijwel hetzelfde uit.
Is erythritol hetzelfde als sucralose of aspartaam?
Nee, erythritol is 100% natuurlijk in tegenstelling tot sucralose en aspartaam. Sucralose en aspartaam zijn zoals de meeste verkrijgbare zoetstoffen kunstmatige/chemische producten. Ze worden geproduceerd in laboratoria en zijn meer dan honderd keer zo zoet als suiker. Ze zijn zo zoet dat een caloriehoudend vulmiddel zoals maltodextrine of dextrose moet worden toegevoegd zodat er mee gedoseerd kan worden. Erythritol wordt gebruikt in zijn zuivere vorm, heeft hetzelfde volume als suiker en heeft daarom geen vulstoffen nodig.
Kan erythritol worden gebruikt door diabetici?
Medische studies laten zien dat erythritol geen invloed heeft op de insuline-of bloedsuikerspiegel in het lichaam. Dat betekent dat erythritol veilig kan worden gebruikt door diabetici.
Hoe wordt erythritol gemaakt?
Erythritol is een suikeralcohol. Het wordt verkregen uit glucose door fermentatie. Het resultaat wordt vervolgens gedroogd, gefiltreerd en gezuiverd en uiteindelijk ontstaan zo de erythritolkristallen. De erythritol zoetstof die wij verkopen komt uit de glucose van maïs en is van een zeer hoge kwaliteit.
Inhoud:
Een zak tafelzoetstof Konzelmann's bevat 1 kg erythritol.
Voedingswaarden Tafelzoetstof Erythritol | 100 gr |
Kcal | 0 |
kJ | 0 |
Vetten (g) | 0 |
waarvan verzadigde vetten (g) | 0 |
Koolhydraten (g) | 100 |
waarvan suikers (g) | 0 |
waarvan polyolen (g) | 100 |
Netto koolhydraten (g) | 0 |
Vezels (g) | 0 |
Eiwitten (g) | 0 |
Zout (g) | 0 |
Gebruik
Als u met erythritol gaat bakken kunt u als richtlijn 75 gram suiker staat gelijk aan 100 gram erythritol aanhouden.
Ingrediënten:
100% erythritol