Konzelmann's - Chocolade cake mix (155 gram)
Deze Chocolade cake van het merk Konzelmann's is lekker en makkelijk om te maken. Even goed mengen met eieren en magere kwark en in een cakeblik, daarna in de oven en klaar zijn je zelfgemaakte chococake. Niet alleen lekker bij de koffie, maar gebruik het ook eens ter variatie als ontbijt of lunch. De cake is ook als dessert lekker met een toefje slagroom of mascarpone.
De gebakken chocoladecake bevat 4,3 gram koolhydraten per 100 gram. Met 1 verpakking maak je 1 grote cake of 8 flinke muffins te bakken.
Inhoud:
In een verpakking zit 155 gr chocolade cake mix. Hiervan kan je een mooie en lekker cake bakken van maar liefst 560 gram.
Voedingswaarden Chocolade cake mix | 100 gr | per 100 gr gebakken |
Kcal | 484 | 255 |
kJ | 2006 | 1016 |
Vetten (g) | 32,5 | 15,4 |
waarvan verzadigde vetten (g) | 4,6 | 3,3 |
Koolhydraten (g) | 8,8 | 4,3 |
waarvan suikers (g) | 7,3 | 3,9 |
Vezels (g) | 19,4 | 5,9 |
Eiwitten (g) | 29,3 | 21,8 |
Zout (g) | 1,1 | 0,5 |
Bereidingswijze:
Scheid van 4 grote eieren het eigeel van het eiwit en klop het eiwit stijf met een snufje zout. Klop het eigeel samen met 250 gram magere kwark schuimig. Voeg de inhoud van het zakje toe aan het kwark-ei mengsel en roer tot een homogene massa. Spatel het eiwit er voorzicht door en schenk het beslag in een cakevorm of een ander gewenste bakvorm. Bak de cake in een voorverwarmde oven ca. 40-45 minuten.Voeg eventueel een eetlepel kokos, pecannoten of een beetje sterke oplos koffie aan het beslag toe om eigen smaak variaties te maken.
Ingrediënten:
Amandelmeel, kokosmeel, eiwitmengsel (wei-eiwit, melkeiwitconcentraat, calciumcaseïnaat, kippenei-eiwitpoeder, verdikkingsmiddelen (guarpitmeel, xanthaangom), zout, emulgator (sojalecithine), cacaopoeder ontvet, rijsmiddelen (dinatriumdifosfaat en natriumwaterstofcarbonaat, zetmeel), aroma, zoetstoffen (sucralose, acesulfaam K.).
Allergenen:
Bevat amandelen, melk, ei en soja. Kan sporen bevatten van noten, aardnoten en gluten bevatten.