Peak's - Xanthaangom (200 gr)
€5,30

Peak's - Xanthaangom (200 gr)

Xanthaangom wordt gebruikt als als bindmiddel, emulgator, eivervanger en glutenvervanger. Xanthaangom wordt vaak gebruikt in koolhydraatarme recepten omdat er dan zonder meel wordt gebakken, waardoor de structuur niet hetzelfde is. ...Meer informatie
  • Beschikbaarheid: Op voorraad


Peak's - Xanthaangom (200 gr)

Wat is het?
Xanthaangom is een poeder, gemaakt van fermentatieproducten, dat extreem goed vocht opneemt, bindt en luchtbelletjes vasthoudt. Xanthaangom wordt gebruikt als als bindmiddel, emulgator, eivervanger en glutenvervanger. Xanthaangom wordt vaak gebruikt in koolhydraatarme recepten omdat er dan zonder meel wordt gebakken, waardoor de structuur niet hetzelfde is. Xanthaangom zorgt voor een betere binding en structuur in koolhydraatarme, maar ook in normale recepten! 

Hoe gebruik je xanthaangom?
Is te gebruiken in recepten als bakverbeteraar om een hogere viscositeit te verkrijgen. Ook geschikt voor mensen met een koemelk- en of kippenei allergie. In veel recepten wordt vaak slechts een theelepel xanthaangom gebruikt, omdat het zo potent is.

Waar wordt het van gemaakt?
Zoals de naam al zegt, het is een gom, een kleverige vloeistof van plantaardige origine. Xanthaangom ontstaat door fermentatie met behulp van de bacterie Xanthomonas Campestris uit suiker en melasse (stroopachtig bijproduct uit de productie van suikerriet of suikerbieten). Als je glutenvrij of koolhydraatarm bakt mis je de bindkracht en de verstevigende werking van het glutennetwerk. Xanthaangom is een verdikkingsmiddel die de functie van gluten in je brood en gebak voor een groot deel overneemt.
 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen