
- Voor 13:00 besteld, vandaag verzonden*
- Gratis verzending vanaf €50 (NL)*
- De webshop van Lowcarbchef.nl
9,3 uit 5123 @ Kiyoh reviews
Wat is Xanthaangom?
Xanthaangom is een poeder, gemaakt van fermentatieproducten, dat extreem goed vocht opneemt, bindt en luchtbelletjes vasthoudt. Xanthaangom wordt gebruikt als als bindmiddel, emulgator, eivervanger en glutenvervanger. Xanthaangom wordt vaak gebruikt in koolhydraatarme recepten omdat er dan zonder meel wordt gebakken, waardoor de structuur niet hetzelfde is. Xanthaangom zorgt voor een betere binding en structuur in koolhydraatarme, maar ook in normale recepten!
Hoe gebruik je xanthaangom?
Is te gebruiken in recepten als bakverbeteraar om een hogere viscositeit te verkrijgen. Ook geschikt voor mensen met een koemelk- en of kippenei allergie. In veel recepten wordt vaak slechts een theelepel xanthaangom gebruikt, omdat het zo potent is.
Voedingswaarden Peak's Xanthaangom | 100 gr |
Kcal | 0 |
kJ | 0 |
Vetten (g) | 0 |
waarvan verzadigde vetten (g) | 0 |
Koolhydraten (g) | 0 |
waarvan suikers (g) | 0 |
waarvan polyolen (g) | 0 |
Vezels (g) | 0 |
Eiwitten (g) | 0 |
Zout (g) | 0 |
Ingrediënten:
natuurlijk verdikkingsmiddel.