Mattisson - Biologische Psyllium vezels (250 gr)
Psyllium vezels (ook wel Vlozaad vezels genoemd) zijn afkomstig van de Plantago Ovata zaadjes. De Plantago Ovata is een éénjarige kruidachtige plant die groeit in warmere gebieden zoals de Canarische eilanden, Zuid Spanje, Noord – Afrika, het Arabische schiereiland, Pakistan en India. Van de zaden worden de zaadhuiden gebruikt en die worden Psyllium vezels genoemd. De slijmstoffen en vezels die in de zaadhuid voorkomen geven de Psyllium vezels die specifieke eigenschappen die handig zijn voor het koolhydraatarm bakken, maar die ook bevorderend zijn voor de stoelgang.
Bevorderend voor de stoelgang
Psyllium vezels mengen zich met de darminhoud en zwellen op doordat ze water opnemen. U krijgt hierdoor meer en zachtere ontlasting. Dat prikkelt de darm om harder te gaan werken. Het is belangrijk om bij gebruik van dit middel veel te drinken: anderhalf tot twee liter per dag.
Handig bij het bakken van koolhydraatarm brood
De psyllium vezels zijn ook erg handig voor bij het bakken van koolhydraatarm brood. De vezels zorgen er namelijk voor dat alles goed met elkaar bindt en dat het brood niet snel uit elkaar valt. Daarnaast zorgen de vezels er ook voor dat het koolhydraatarm brood een beetje rijst. Psyllium vezels nemen namelijk veel water op. Bij het toevoegen van water en psyllium vezels aan je beslag, kan het brood 2-3 keer zo groot worden!
Inhoud:
In een verpakking zit 120 gr biologische psyllium vezels. Bij het bakken van een brood of bij invidueel gebruik zijn 2 theelepels psyllium vezels al genoeg. Een verpakking gaat dus erg lang mee. De psyllium vezels van Mattisson zijn minstens 1 jaar lang houdbaar!
Voedingswaarden Psyllium vezels | 100 gr |
Kcal | 194 |
kJ | 776 |
Vetten (g) | 0,2 |
waarvan verzadigde vetten (g) | 0,2 |
Koolhydraten (g) | 2,5 |
waarvan suikers (g) | 0,0 |
Vezels (g) | 87,8 |
Eiwitten (g) | 1,4 |
Zout (g) | 0,3 |
Ingrediënten:
100% Biologische psyllium